http://lleding.blogg.se/

Kommentar till Mikael- VAD ÄR TWITTER?

Publicerad 2014-01-06 21:05:45 i Allmänt,

Du tar upp i ditt inlägg kring vad Twitter är att det finns 4 beståndsdelar som gör tjänsten bra.  Själva meningen är lite konstigt formulerad och den får mig spontant att undra om det finns någon nackdel med tjänsten? Är till exempel 140 tecken en begränsning? Du förklarar kort vad twitter är och ger ett exempel på när folk kan använda det. Jag hade dock velat vet hur tjänsten blev så stor.

Tar man en titt på wikipedia så får man informationen att tjänsten fick stor uppmärksamhet under presidentvalet i USA 2008 då nuvarande president Barack Obamas valkampanj använde Twitter och andra sociala medier för att nå ut till sina väljare. Twitter har också varit ett verktyg för regimkritiker i totalitära regimer att kommunicera med omvärlden, samt under naturkatastrofer, konflikter och dylikt då privatpersoner på plats direkt kunnat rapportera om händelseutvecklingen. (Wikipedia, 2013)

Det är inte heller bara privatpersoner som använder sig utan Twitter, tjänsten används också utav företag, webbplatser, artister och organisationer (Wikipedia, 2013). Jag hade som sagt velat ha lite mer information kring tjänsten annars är det bra skrivet.

Referenser:

Wikipedia (2013) Twitter [Elektronisk]Tillgänglig: http://sv.wikipedia.org/wiki/Twitter [2014-01-06

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela