http://lleding.blogg.se/

Kommentar till Agnes VLOGGA- HUR

Publicerad 2014-01-06 17:57:01 i Allmänt,

Jag håller helt med om att för att lyckas med sin vlog så ska man satsa på bra ljus, ljud och kamera. Videobloggar har man sett några stycken och många bloggare gör idag videoinlägg för att ge läsarna lite omväxling. Något som jag gärna hade velat se mer av är hur man ska tänka för att skapa en lyckad vlog? Men måste man inte ha andra saker i åtanke?

Kerby menar att planering är en viktig del av alla projekt och precis som du skrev så är bra läge, ljus, ljud och kamera viktigt att tänka på. Han menar också att det är till hjälp att ha ett utarbetat skript där du vet ungefär vad du ska säga. Det gäller dock att inte läsa innantill då man riskerar att tappa den naturliga rytmen i rösten. Filmskapare har i allmännhet en uppfattning om hur de vill att slutprodukten skall se ur, så har man den visionen i sinnet. Samt att man i ett tidigt skede har en vision om hur filmning och redigering skall se, detta för att då kunna samla de bästa resultaten. (Kerby, 2013)

Vart fungerar en vlog bäst? Du skrev att man kan publicera inläggen på en wordpressblogg om man inte vill att videoinläggen ska drunka bland alla andra videos på youtube. Annars kan man ju ha en egen Youtube kanal, på så sätt kan man skaffa sig prenumeranter likt följare  i andra sociala medier som Facebook, Instagram och Twitter (Bäcklund, 2013). Sad kan fungera bäst om man vill ha en lyckad vlog?

Referenser

Bäcklund, Karin (2013) Gör om ditt Youtube-konto till Youtube-kanal [Elektronisk] Tillgänglig: [http://www.socialbusiness.se/youtube-kanal/ [2014-01-06]

Kerby, Andrew (2013) Get started first vlog [Elektronisk] Tillgänglig: http://jacksgap.com/get-started-first-vlog/ [2014-01-06]

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela